Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyitó Ünnepség

„Mindenek fölött légy hű magadhoz!”

William Shakespeare 

Kép

 

 

A megnyitó ünnepség plakátja

 

 

 

Kép

 

 

 

A megnyitó ünnepség plakátja

Program

 

 

       2007. szeptember 29-én Szent Mihály napján tartottuk a Plébániaház Múzeum megnyitó ünnepségét. Az ünnepség és a kiállítás a Változások címet kapta.

      11 órakor Ünnepi Misét celebrált Horváth István atya a templomban, ezt követően 12 órakor volt a hivatalos megnyitó és a szalag átvágása a plébániaháznál. 12:30-tól estig az érdeklődők vezetéssel megtekinthették a Múzeumot. A gyerekeket kézműves játszóházban szórakoztatták a Vince Imre Általános Iskola és az Óvoda pedagógusai.

     15 órától kezdődött a Műemlékvédelmi Konferencia, melyen Horváth István Kocs és a katolikus egyház történetét ismertette a hallgatósággal. Özvegy Györgyi műemlékvédelmi mérnök a Műemlékek Állami Gondnoksága munkatársa A Műemlékvédelemről tartott előadást. Kemény Marianne Festő-restaurátor művész a plébániaház díszítő falfestéseiről és kutatását ismertette. Gyarmati Lajos építészmérnök az épület építészeti értékeiről és lehetőségeiről beszélt.

      A konferenciát követően ünnepi vacsora, borkóstoló és házisütemények várták a vendégeket.

      19 órakor a templomban Barokk Gyertyafény Koncertet hallgathatott a közönség. Dr. Lakatos János, Lakatosné Bánhidi Ágnes, Dr. Kolbe Ilona, és Karsai Anita léptek fel.

      Végezetül fáklyafényes kaland vezetésen vehettek részt a vendégek a plébániaházban.

Kép 

 

A prospektus

 

 

 

Kép

 

A prospektus belső oldalai

 

 

 

 

„Nemegyszer voltam részeg, szenvedélyeim sohasem estek messze az őrültségtől, és egyiket se bánom, mert a magam mértékén megtanultam, hogy mindig és szükségképpen részegnek és őrültnek kell mondani minden rendkívüli embert, aki valami nagyot, valami lehetetlennek látszót csinált. De a mindennapi életben is tűrhetetlen hallani, hogy minden, csak félig is szabad, nemes, váratlan tett esetén rögtön kész az ítélet: ez az ember részeg, ez az ember bolond. Szégyelljétek magatokat, ti józanok! Szégyelljétek magatokat, ti bölcsek!”

                        Johann Wolfgang Goethe